Søg i artikler

Verdensturneringen i Fortnite slår verdensrekorder

Oprettet: 31-07-2019 12:30:53

Efter den her weekend tror jeg forældre verden over har en lidt mere afslappet holdning til, hvor mange timer deres børn sidder og spiller computerspil. I hvert fald hvis de følger esports-turneringer... og hvilken ansvarlig forælder gør ikke det? 

Den første Fortnite-verdensturnering blev nemlig overstået denne weekend, med en samlet præmiepulje på lige knap 200 millioner(!) danske kroner. Beløbet blev fordelt ud over turneringer i Solos, Duos, Squads og Creative.

Turneringerne var resultatet af flere ugers kvalificerende kampe, så selv en sidsteplads i eksempelvis Solo-turneringen var stadig 335.000 kr. værd. Vinderen af Solo-turneringen blev 16-årige amerikanske Kyle 'Bugha' Giersdorf, der vandt den beskedne sum af 20 millioner kroner.

Mere interessant for lille Danmark er det dog, at holdet 'Fish Fam' - med det danske medlem Martin ‘Zand’ Fløjgaard - vandt Creative-turneringen, med en samlet præmie på lige over 9 millioner kroner.

Kyles svimlende præmiebeløb er ikke blot den største individuelle præmie nogensinde inden for esport, men (så vidt jeg forstår) også det største individuelle præmiebeløb inden for ALLE sportsgrene i 2018-2019, og mere end nogle af de mest succesrige CS-spillere har tjent samlet.



Du skal være registreret

Klik her for at registrere dig.

Tilføj en kommentar